Workshops

Wil je meer weten over koffie? Of wil je je barista-skills perfectioneren? Wij geven al jaren hele leuke, maar ook state-of-the- art professionele trainingen en workshops. De nadruk ligt op zowel je praktische kunde,  als  ook op kennis en theorie. We proberen altijd de koffie zo lekker mogelijk te maken.’ Dus we werken alleen met topbonen, de beste machines, het meeste geduld en kennis om vervolgens met die materialen de lekkerste koffie te maken. En dat dan weer aan jou te leren. Want daar gaat het uiteindelijk om; smaak! Het moet zo lekker mogelijk zijn! En daarbij hebben we aandacht voor;  wat proef je, met welke boon of zetmethode en waarom?

Wist je dat vele baristi in de verschillende specialty coffee barretjes oorspronkelijk zijn opgeleid en getraind door Screaming Beans?

Op onze locaties, of op uw bedrijf of huis,  trainen wij naast ons eigen personeel ook particulieren en bedrijven. We bieden de volgende trainingen/events mogelijkheden;

 • Informele koffieproeverij
 • Home barista
 • Latte art workshop BEGINNERS
 • Latte art workshop gevorderden
 • Professionele barista training ; meerdaags
 • Bedrijfsuitjes/bachelorparties; latte art in combinatie met informele koffieproeverij met
  uitgebreide catering mogelijkheden

  Home barista

  Deze workshop is gericht op koffieliefhebbers die thuis een goede espressomachine hebben en een betere kwaliteit koffie willen maken. In het eerste gedeelte zal er worden ingegaan op de theorie. Je leert bijvoorbeeld over de geschiedenis van koffie, de koffieplant, waar het groeit, koffie termen, verschillende zetmethodes en het brandingsproces.

  Het tweede deel van de workshop gaat om het maken van de perfecte espresso en het opschuimen van melk. De workshop wordt elke maand gegeven op locatie Hartenstraat, of Haarlemmerstraat.
  Het begint om 19:00 en eindigt ± 21:00, afhankelijk van de groepsgrootte.
  Kosten bedragen 50 euro p.p, minimum deelname 5 personen.

  Latte Art

  Bij de Latte Art workshop ligt de focus op het inschenken van het melkschuim. Door dit op specifieke manier in het kopje te schenken ontstaat er uiteindelijk een figuurtje. Om de focus optimaal te kunnen leggen op het creëren van de basisfiguren is het belangrijk dat je zelfstandig microschuim kunt maken.
  De workshop wordt elke maand gegeven op locatie Hartenstraat, of Haarlemmerstraat.
  Het begint om 19:00 en eindigt ± 21:00, afhankelijk van de groepsgrootte.
  Kosten bedragen 60 euro p.p, minimum deelname 5 personen.

  Voor meer informatie over prijzen en programma’s kun je mailen naar: contact@screamingbeans.nl.

  Private dining/zaalverhuur

  Onze Screaming Beans Coffeebar locaties, zijn elke avond ook te huur voor uw vergaderingen, workshops, meetings, private dinners.  Natuurlijk is er dan altijd een professionele barista aanwezig, en is volledige catering een mogelijkheid.

 • Een avond van 18.45 tot 21.15 uur, voor 12-40 personen kost als indicatieprijs;
 • 1x barista van 18.00-22.00 & locatiehuur;  200,- euro per persoon voor de koffie;
 • 4,-patisserie; pp 6,- (mini patisserie/2 pp)
 • optioneel; workshop, catering;  (van borrelhapjes, buffet tot uitgeserveerd diner)